Krokodiller

Krokodiller

onsdag 22. september 2010

Mexico - Tecoman

Dagene flyr! Vekslende var mellom herlig solskinn om dage og vind, piskende regn om natten.

Skildpaddene klekkes fortlopende, og det er mellom 200 - 300 nyefodte hver dag. Veldig artig a folge med mens de kravler seg ned mot bolgebruset pa stranda.
Det kommer og drar frivillige rett som det er. Na er vi 5 styk, engelsk, dansk, Usa, norsk....liver her er veldig behagelig med unntak av de sanitare forhold. Mye tid til a sole seg, slappe av, prate. Vi avslutter ofte dagen med en tur til Lagunnen og strandbaren der. Ser pa fiskerne og drikker noen kalde ol.

I dag er det "bytur· til Tecoman for handling og internett. Iskrem horer ogsa med. Helga tilbragte vi i Colima, en by litt lenger inn i landet like ved en vulkan. Her var det stor feiring av nasjonaldasgen og 200 ars jubileunm av frigjoringen. Parader i gatene, musikk og stor stemning. Veldig hyggelige folk her og camplederne gjor alt de kan for at vi skal trives.

mandag 13. september 2010

Mecico - Malaque

Nyter gode dager, badestrand og sol! Trodde jeg skulle gjore litt nytte for meg, men det er rolige dager i Turtlecamp,en.
2 andre frivillige + jeg dro derfor pa et par dagers tur lenger nord langs Stillehavskysten til Malaque. Nydelig lite sted med en lun bukt der brenningene er akkurat passe til a bade i.

Har akkurat inntatt frokost pa en koselig kafe, french hotcackes (visste ikke hva det var, men liker a prove nye ting) dvs. tykke pannekaker med smor og honning, kaffe og frukt. Etterpa blir det stranda og bading, soling. DETTE ER FERIE :-)

Skal vare i Turtlecam,en til 1.okt. Sa blir det Guadalajara og pottemakerverkstedet. Gleder meg!

onsdag 8. september 2010

MEXICO!

Eventyrlig! Alt har gatt som smurt, flyturer, godt mottatt av prosjektmedarbeidere og en overraskelse! Det ble Turtlecamp forst og ikke pottemakerverksted:-)

Campen ligger en droy 5 timers busstur fra Guadalajara, ved Stilllehavet, sandstrand med kokospalmer sa langt oyet kan se. Store brenninger sa det er farlig a bade akkurat ved campen, men en lagune 1 km unna med stranbar og masse ivrige Mexikanske fiskere gir muligheter for det.

Det er noksa primitive forhold her vedr. dusj, wc osv. bor i telt under palmetak. Dette er helt ok nar sola varmer (ca. 25 - 30 grader pa dagen) men litt toft nar det plaskregner, noe det gjor rett som det er, det er jo regntid enna noen uker her.

Har ikke sett de store skildpaddene enna, men mange sma! Vi har en hel rekke nedgravde egg i campen (turtlnests) med fra 80 - 130 egg i hvert. De sma klekkes ut i lopet av 45 dager og kravler seg ut av sandgropen Da plukker vi dem opp i en balje og tommer dem ut pa stranda, de har rask masj rett ut i havet!

Vi kjorer nattpatrulje med 4 hjulsmotorsykkel og hodelykt og speider etter skildpadder som legger egg....

Ellers er det mye fritid, soling, lesing, prating pa en blanding av engelsk og litt spansk. Det er 3 frivillige her na i tillegg til meg + 3 prosjektmedarbeidere. Det kommer en ny frivillig fredag og flere mandag neste uke.

Andre inntrykk: store gule sommerfugler, masse edderkopper i ulike storrelser og fasonger, svaler, store hvite vadefugler, bananpalmer (trar), kokospalmer, mangotrar....enorm stjernehimmel,

Fin helg i Manzanillo, badeby nord for Tacoman, bodde pa hostel med prosjektmedarbeider og to frivillige.
Canadisk middelaldrende hippiepar som driver dette, veldig artig og spesiell helg!

Provde a legge inn noen bilder her, men pc,n vil ikke ta imot ....