Krokodiller

Krokodiller

onsdag 8. september 2010

MEXICO!

Eventyrlig! Alt har gatt som smurt, flyturer, godt mottatt av prosjektmedarbeidere og en overraskelse! Det ble Turtlecamp forst og ikke pottemakerverksted:-)

Campen ligger en droy 5 timers busstur fra Guadalajara, ved Stilllehavet, sandstrand med kokospalmer sa langt oyet kan se. Store brenninger sa det er farlig a bade akkurat ved campen, men en lagune 1 km unna med stranbar og masse ivrige Mexikanske fiskere gir muligheter for det.

Det er noksa primitive forhold her vedr. dusj, wc osv. bor i telt under palmetak. Dette er helt ok nar sola varmer (ca. 25 - 30 grader pa dagen) men litt toft nar det plaskregner, noe det gjor rett som det er, det er jo regntid enna noen uker her.

Har ikke sett de store skildpaddene enna, men mange sma! Vi har en hel rekke nedgravde egg i campen (turtlnests) med fra 80 - 130 egg i hvert. De sma klekkes ut i lopet av 45 dager og kravler seg ut av sandgropen Da plukker vi dem opp i en balje og tommer dem ut pa stranda, de har rask masj rett ut i havet!

Vi kjorer nattpatrulje med 4 hjulsmotorsykkel og hodelykt og speider etter skildpadder som legger egg....

Ellers er det mye fritid, soling, lesing, prating pa en blanding av engelsk og litt spansk. Det er 3 frivillige her na i tillegg til meg + 3 prosjektmedarbeidere. Det kommer en ny frivillig fredag og flere mandag neste uke.

Andre inntrykk: store gule sommerfugler, masse edderkopper i ulike storrelser og fasonger, svaler, store hvite vadefugler, bananpalmer (trar), kokospalmer, mangotrar....enorm stjernehimmel,

Fin helg i Manzanillo, badeby nord for Tacoman, bodde pa hostel med prosjektmedarbeider og to frivillige.
Canadisk middelaldrende hippiepar som driver dette, veldig artig og spesiell helg!

Provde a legge inn noen bilder her, men pc,n vil ikke ta imot ....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar