Krokodiller

Krokodiller

tirsdag 2. november 2010

Mexico - Guadalajara

Hola igjen!

¿Como estan?  Hoy esta el dia los muertos en Mexico. 

Hvordan har dere det, i dag er det de dodes dag i Mexico.....det gar fremover med spansken, pugger verb i presente, passado y futuro!

Dagene i Guadalajara gar fort, masse inntrykk og mye a se, gjore. Nyskjerrig som jeg er blir det lite "dodtid", he,he,

Fredag som var, ble alle de frivillige i projects-abroad invitert med pa kirkegardsvandring i forbindelse med de dodes dag. Vi motte opp pa prosjektkontoret til pyntet "alter" med lys, sukkertoy (hodeskaller) og salt strodd foran. Her fikk vi tamales, en Mexicansk rett, for vi dro til Kirkegarden Belen fra 17 - 1800tallet.

Her var det morkt...bare opplyst hist og her med fakler, mausoleer, sma templer, flotte gamle gravstener...vi ble fort rundt i grupper og gudet pa spansk med stor dramatikk, sang og musikk. legender om vampyrer, hengte menn, avtrykk pa murer, levende begravde og et lite barn i en kiste over jorden...faren mente han ikke kunne ligge alene i morket uten lys...sa han kom til kirkegarden hver natt , tente fakler rundt kisten og satt ved sonnens grav...

2.nov feires de dode ved at familiene tar med masse god mat, drikke og spiser dette pa sin families gravsted...ikke alle tar skikken sa hoytidelig...eks. i "min familie" gjor de det ikke, men dro pa picknic i en park med venner.

Ellers gar dagene med "arbeid" i keramikkverkstedet, dvs. kosemaler kopper, fat, keramikkfliser (bilder), busser til spansktimer og spinning noen ganger i uka. Drar rundt til forskjellige steder i byen....store avstander her...bla. satt to timer pa buss med Jette, min danske "samboer" pa lordag for a komme til et svart kjopesenter med 7 kinosaler. Her var det butikker over 3 plan...++++. Vi gikk pa kino etter a ha sett igjennom de fleste butikkene og sa en film med Julia Roberts, comer, resar, amar, en kvinne pa reise, bade i ytre og indre forstand, og det  passet jo bra for oss reiseglade damer!

Vi har ogsa et flott uteomrade like i narheten av der vi bor...Canyon Barrancha....en svar og dyp kloft med elv nede i bunnen..flere stier som en kan ga, pa tvers og ned til bunnen. Her utforsket vi litt pa sondag, men vi kom oss ikke helt ned , varmt, insekter og svare sommerfugler...

Har planer om en tur til Tequila til helgen. Som en forstar av navnet lages det Tequila der, av agave, en kaktusplante. Det gar et lite tog dit og en kan fa omvisning i produksjonslokalene og selvsagt smaksprover.

Fortsatt varmt og godt her, ikke bruk for varmt toy i det hele tatt!

Hasta .......

1 kommentar:

  1. Høres ut som "De dødes dag" var litt av en opplevelse!
    Artig å se bildene i bloggen din!

    Jeg tror det er mange som er innom og leser uten at de legger igjen en kommentar - vi synes det er spennende å høre hvordan du har det, og hva du holder på med!

    Hilsen fra oss på Lerkendal

    SvarSlett