Krokodiller

Krokodiller

mandag 20. desember 2010

Mexico, Isla Mujeres

Hola igjen, denne gangen fra Isla Mujeres (oversatt kvinneoya) som ligger like utenfor Cancun i det Karibiske hav.

Gjett om det er herlig her....lange kritthvite sandstrender, krystallklart vann og herlig sommervar. Akkurat passe med turister fra hele verden....selvsagt er amerikanerne i flertall...men vi har ogsa truffet pa svensker og dansker. Har funnet 3 norske boker pa hotellet noe som tyder pa norske besokende...

Vi bor i en Mayahytte med palmetak og har all komfort som i vanlig hotell, herlig, 5 miin fra stranda.

Det var veldig rart a bryte opp og ta farvel med alle i Projects- abroad, keramikkverkstedet og ikke minst med vertsfamilien og min nye gode venninne Jette. Det ble opptil 3 avskjedsselskaper den siste uka med finale 10.des. med " familien". Middag og kake kl.10.00 pa kvelden...det er vanlig tid for Cena (middag) i en mexicansk familie.....faktisk var alle samlet, noe som var en sjeldenhet med sa mange utearbeidende med lange arbeidsdager, nattevakter mm.  I allefall veldig trivelig, men ogsa litt trist. har jo blitt veldig godt kjent etterhvert og foler meg som en av familien.

Dagen etter var det 7 timers busstur til Mexico city. Turen gikk raskt med underholdende filmer og mye a se pa utenfor bussvinduet. Folte meg ganske liten da jeg steg av i en av verdens storste byer, faktisk den mest folkerike...60 millioner innbyggere, men det gikk grei med taxi til hotellet.

Dagen etter var det oppddagelsestur i omradet rundt hotellet som ikke la langt unna sona historico....dvs. der Aztekerne holdt til da de ble overvunnet av spanjolene pa 1500tallet. veldig rart a sitte pa takterassekafe og se ned pa pyramideruinene. Pa kvelden  motte jeg datteren min pa flyplassen og dagen deretter igjen feiret vi hennes 20 + 10 arsdag i 2010 med privat guide og sjafor til pyramide/tempelbyen en times vei utenfor byen og champagne pa  el piramide del sol...fantastisk a vare der.....historiens sus

Na skal vi nyte late dager ved sjoen, rusle rundt i den lille koselige byen her, sykle litt osv. osv  etter noen turistico dager i Cancun.

Onsker alle en riktig god julefeiring, masse klemmer fra Tove

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar